6
personer
1
stk lammelår ca. 2 kg
2
ss rom temperert smør
1
ss sennep
1
ss hakket frisk oregano evt. 1 ts tørket
1
stk rød paprika
1
stk gul paprika
1
stk grønn paprika
1
stk grønn squash
4
ss olivenolje
4
båter hakket hvitløk
2
ss hakket frisk persille
1
ts salt
1⁄4
ts kvernet pepper
Sjysaus
2
dl sjy/kraft eller buljong
3
ss maisenna
2
ts salt
1
ts pepper
Slik gjør
jeg det
Forvarm stekeovnen til 125 °C. Skjær ut nøkkelbeinet på steken
og legg den til side. Bland sammen smør, sennep og oregano. Gni smørblandingen
godt inn over hele steken.
Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken og
legg den over i en stor ildfast form, med plass til grønnsaker rundt. Plasser
steken midt i ovnen og stek ca. 2 timer eller til steketermometeret viser 70 °C
for rosa og 76 °C for grå.
Rens paprika og squash og del i store terninger. Vend
grønnsakene i olje, hvitløk, persille, salt og pepper, og fordel dem rundt
steken etter en time.
Løft steken ut av formen og la den hvile i minst 20 minutter før
den skjæres opp. Sil kraften i formen over i en liten kjele. Øk temperaturen i
ovnen til 220 °C og stek grønnsakene til de er gylne.
Kok opp sjyen fra steken. Rør maisenna ut i litt kaldt vann og
hell over i kjelen under omrøring. Kok opp på ny og smak til med salt og
pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar