søndag 13. november 2016

Julepostei med medister



1 postei 4 pers
500 g lever av svin
100 g spekk
150 g gjerne grov medisterdeig
0,5 stk løk
1 dl hvetemel
2 stk ansjosfileter
2 stk egg
1 dl matfløte
0,5 dl kraft
2 ts salt
0,5 ts pepper
0,5 ts malt ingefær
1 ts tørket timian

Slik gjør jeg det
Del opp lever og spekk i terninger, ha over i en kjele med kokende vann. La det småkoke i ca. 10 minutter.

Ha lever, spekk og de andre ingrediensene, bortsett fra fløte og kokekraft, i en kjøkkenmaskin. Kjør på full hastighet i noen få sekunder. Senk til halv hastighet mens du sper med kraft og fløte. Øk hastigheten og bland godt.

Smør en ildfast form som rommer ca. 1 1/2 l. Hell i farsen.
Sett formen i en langpanne med vann og stek i stekeovnen på 175 °C i ca. 1 time. For å vœre sikker på at posteien er ferdigstekt kan du bruke et steketermometer. Den skal ha en kjernetemperatur på 76 °C

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar