søndag 13. november 2016

Kyllingpizza



Pizzadeig
25 g gjær 
2 ½ dl lunkent vann
 
2 ss olje
 
½ ts salt
 
ca. 7 dl hvetemel
(Eller bruk ferdig bunn f exs bunn fra Peppes Pizza)

Pizzafyllet
3-4 kyllingfileter i strimler 
salt og pepper
 
3 ss hvitløksmør
 
1 pakke fersk mozzarella
 
10 cherrytomater
 
ca. 50 g rucculasalat
noen pinjekjerner 

Slik gjør jeg det
Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt. La den heve ca. ½ time.
Del deigen i to og kjevle den tynt ut.

Stek kyllingstrimlene og dryss over salt og pepper. Smør hvitløksmør over pizzabunnen. Del mozzarellaost i skiver og cherrytomater i to.
Fordel fyllet over bunnen og stek i stekeovnen ved 225 grader i 25 -30 minutter. Ha over rucculasalat og pinjekjerner ved servering og dryss over litt olivenolje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar