Pizzadeig
25 g gjær
2 ½ dl lunkent vann
2 ss olje
½ ts salt
ca. 7 dl hvetemel
2 ½ dl lunkent vann
2 ss olje
½ ts salt
ca. 7 dl hvetemel
(Eller bruk ferdig bunn f exs bunn
fra Peppes Pizza)
Pizzafyllet
3-4 kyllingfileter i strimler
salt og pepper
3 ss hvitløksmør
1 pakke fersk mozzarella
10 cherrytomater
ca. 50 g rucculasalat
salt og pepper
3 ss hvitløksmør
1 pakke fersk mozzarella
10 cherrytomater
ca. 50 g rucculasalat
noen pinjekjerner
Slik gjør jeg det
Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37
°C) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt. La den heve ca. ½ time.
Del deigen i to og kjevle den tynt
ut.
Stek kyllingstrimlene og dryss over
salt og pepper. Smør hvitløksmør over pizzabunnen. Del mozzarellaost i skiver
og cherrytomater i to.
Fordel fyllet over bunnen og stek i
stekeovnen ved 225 grader i 25 -30 minutter. Ha over rucculasalat og
pinjekjerner ved servering og dryss over litt olivenolje.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar