tirsdag 17. mars 2020

Russisk grønnsaksuppe

Så skal vi presentere helgens enkle middagsrett. Denne gangen oppskrift på russisk grønnsaksuppe som er meget god og lett å lage

Russisk grønnsaksuppe
3 personer
4 ss olje eller smør
2 løk
3 fedd hvitløk
1 rød paprika
1 gul paprika
6 store poteter
2 tomat
Salt og pepper etter smak og ønske
Slik gjør jeg
Finhakk alle grønnsakene og tomatene. Varm opp gryten med olje og stek alt sammen på middels varme i 20 min.
Hell 1 liter vann og kok på middels varme i 40 minutter. Når suppen er ferdig kan det smakes til med salt og pepper.

Skogsjentenes salat

4 personer
6 stk store Tomater
10 stk søte cherrytomater
3 stk Kiwi
1 bk Mais
1 stk Agurk
1 stk Rapid salat
2 bk Ananas biter
1 stk Rød løk
20 stk Hermetisk agurk
3 stk Nektariner
3 stk Plommer
10 stk Sukkererter
6 stk Stjerneløk
Vi bruker rømmedressing, brød eller rundstykker til salaten.
Er også fin til grillet kylling og som tilbehør til pizza
Dette deles opp i store eller små biter alt ettersom hva man selv foretrekker. Blandes med litt olivenolje og krydder etter eget ønske, for eks pepperblanding som består av sort, hvitt, grønt og rosa pepper.
Røres rundt noen ganger før servering

Familie burgere vegetar.

6 personer

6 store poteter i terninger
2 røde paprika i terninger
2 grønne paprika i terninger
2 rød løk, tynne skiver
2 gul løk i tynne skiver
8 gulrøtter
1 purreløk i terninger
4 stilker vårløk i terninger
1 sellerirot
1 brokkoli
1 blomkål
2 ss hakket frisk gressløk
4 ss olivenolje
Olivenolje til steking
1 ss potetmel eller 1 egg
Krydder etter eget ønske
Slik gjør jeg
Varm stekepanne med olivenolje eller smør, ha i paprika, løk, purreløk, vårløk og strø litt pepper over. Stekes bare noen minutter til det har blitt møre.
Kok poteter, gulrøtter, brokkoli, blomkål og sellerirot i vann til de blir så myke at de kan knuses. Kan kokes i samme gryte oppdelt. Etter de er ferdigkokt settes til avkjøling.
Bruk en stor bolle. Mos sammen kokte gulrøtter, brokkoli, blomkål og sellerirot. Bland inn grønnsakene fra stekepannen og dryss over 2 ss hakket gressløk, ha i 1 ss potetmel eller 1 egg, krydder etter ønske, for eks pepper, salt osv blandes godt sammen.
Bruk spiseskje og form runde litt tykke flate kaker a la hamburgere. Varm opp stekepannen med olivenolje eller smør og stekes på begge sider til burgerne blir lys brune på begge sider. Kan fryses for senere bruk.