6 personer
6 store poteter i terninger
2 røde paprika i terninger
2 grønne paprika i terninger
2 rød løk, tynne skiver
2 gul løk i tynne skiver
8 gulrøtter
1 purreløk i terninger
4 stilker vårløk i terninger
1 sellerirot
1 brokkoli
1 blomkål
2 ss hakket frisk gressløk
4 ss olivenolje
Olivenolje til steking
1 ss potetmel eller 1 egg
Krydder etter eget ønske
Slik gjør
jeg
Varm stekepanne med olivenolje eller smør, ha i
paprika, løk, purreløk, vårløk og strø litt pepper over. Stekes bare noen
minutter til det har blitt møre.
Kok poteter, gulrøtter, brokkoli, blomkål og
sellerirot i vann til de blir så myke at de kan knuses. Kan kokes i samme gryte
oppdelt. Etter de er ferdigkokt settes til avkjøling.
Bruk en stor bolle. Mos sammen kokte gulrøtter,
brokkoli, blomkål og sellerirot. Bland inn grønnsakene fra stekepannen og dryss
over 2 ss hakket gressløk, ha i 1 ss potetmel eller 1 egg, krydder etter ønske,
for eks pepper, salt osv blandes godt sammen.
Bruk spiseskje og form runde litt tykke flate
kaker a la hamburgere. Varm opp stekepannen med olivenolje eller smør og stekes
på begge sider til burgerne blir lys brune på begge sider. Kan fryses for
senere bruk.