4
porsjoner
6
dl Vann
1
Grønnsaksbuljongterning
3
dl bulgur (gjerne fullkorn)
1
squash
1
aubergine
1
ts salt
1
stor rødløk
4
tomater
3
stekte kyllingfileter eller 1 grillet kylling
2
ss olivenolje
1
fedd hvitløk
1
sitron
Salt
+ pepper
Frisk
basilikum
2
dl yoghurt naturell
Slik gjør
jeg det
Kok
opp vann og buljongterning, hell bulguren oppi og rør om. Legg på lokket og la
bulguren koke på svak varme i ca. 10 minutter. Rør om av og til så det ikke
fester seg til bunnen. Ta gryten av varmen og la bulguren stå og svelle i 5
minutter.
Stek
kyllingbrystene i litt olje. Krydre med salt og pepper, og evt. litt annet
krydder hvis du ønsker mer smak på salaten.
Skjær
squash og aubergine i 0,5 cm tykke, halve skiver. Legg skivene i et dørslag og
strø over saltet slik at væske og bitterstoffer trekkes ut. Skrell rødløken og
skjær den i båter. Skjær tomatene i båter.
Klem
væsken ut av grønnsakene og stek dem i olivenolje sammen med rødløk og presset
hvitløk. Bland de stekte grønnsakene, oppkuttet kylling og tomatterninger med
bulgur. Press over sitronsaft og bland inn strimlete basilikumblader. Bruk
yoghurten som dressing.