4 Personer
4 stk laksefilet
400 gr poteter skåret i tynne skiver
1 squash skåret i tynne skiver
1 purre finsnittet
3 vårløk finsnittet
2 fedd hvitløk finsnittet
smør
nykvernet svart pepper
saften av halv sitron
1 basilikum en håndfull
3 ss kesam
Slik gjør jeg det
Forvarm ovnen til 200 grader. Ta laksen ut av
kjøleskapet 15 minutter før du skal bruke den.
Lag fire doble stykker med aluminiumfolie som er
store nok til å romme et laksestykke og en fjerdedel av grønnsakene.
Legg potet, squash, purre, vårløk og hvitløk i en
haug midt på hvert stykke aluminiumfolie. Dryss over litt salt og legg et
laksestykke på hver haug. Krydre laksen med mer salt og pepper, legg en
smørklatt på toppen og press over sitronsaft.
Pakk folien tett sammen og legg på et stekebrett.
Bak i ovnen i 15-20 minutter, eller til potetskivene er møre og fiskekjøttet
flaker seg når du pirker i det med en gaffel.
Legg pakkene på tallerkener, og brett folien til
side. Dryss over basilikumblader og ha en skje kesam på toppen.