søndag 13. november 2016

Laksefilet i folie med grønnsaker og kesam



4 Personer

4 stk laksefilet
400 gr poteter skåret i tynne skiver
1 squash skåret i tynne skiver
1 purre finsnittet
3 vårløk finsnittet
2 fedd hvitløk finsnittet
smør
nykvernet svart pepper
saften av halv sitron
1 basilikum en håndfull
3 ss kesam

Slik gjør jeg det
Forvarm ovnen til 200 grader. Ta laksen ut av kjøleskapet 15 minutter før du skal bruke den.
Lag fire doble stykker med aluminiumfolie som er store nok til å romme et laksestykke og en fjerdedel av grønnsakene.

Legg potet, squash, purre, vårløk og hvitløk i en haug midt på hvert stykke aluminiumfolie. Dryss over litt salt og legg et laksestykke på hver haug. Krydre laksen med mer salt og pepper, legg en smørklatt på toppen og press over sitronsaft.

Pakk folien tett sammen og legg på et stekebrett. Bak i ovnen i 15-20 minutter, eller til potetskivene er møre og fiskekjøttet flaker seg når du pirker i det med en gaffel.

Legg pakkene på tallerkener, og brett folien til side. Dryss over basilikumblader og ha en skje kesam på toppen.

Kyllingpizza



Pizzadeig
25 g gjær 
2 ½ dl lunkent vann
 
2 ss olje
 
½ ts salt
 
ca. 7 dl hvetemel
(Eller bruk ferdig bunn f exs bunn fra Peppes Pizza)

Pizzafyllet
3-4 kyllingfileter i strimler 
salt og pepper
 
3 ss hvitløksmør
 
1 pakke fersk mozzarella
 
10 cherrytomater
 
ca. 50 g rucculasalat
noen pinjekjerner 

Slik gjør jeg det
Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt. La den heve ca. ½ time.
Del deigen i to og kjevle den tynt ut.

Stek kyllingstrimlene og dryss over salt og pepper. Smør hvitløksmør over pizzabunnen. Del mozzarellaost i skiver og cherrytomater i to.
Fordel fyllet over bunnen og stek i stekeovnen ved 225 grader i 25 -30 minutter. Ha over rucculasalat og pinjekjerner ved servering og dryss over litt olivenolje.

Pizza med pølse



Pizzadeig
1,5 kopper varmt vann
10 g tørr aktiv gjær (3 ts)
4-5 kopper mel
2 ss vegetabilsk olje

Pizzafyllet
300 g pølser
2 store eller 4 små tomater
Ost etter smak
Tomatsaus over hele bunnen
Pizzakrydder
Evt salt og pepper

Slik gjør jeg det
Løs opp gjæren i vannet.
I en dyp skål, kombinere mel og salt. Tilsett gjær og elt deigen. Hvis deigen er for stiv, tilsett litt vann. Eller omvendt, hvis den er for tynn - tilsett melet.
Ha deigen ut på melet bord og kna til den vil samle inn en ball, og er glatt og elastisk.

Smør en plast bolle med vegetabilsk olje, legg den i deigen og dekk til med plastfolie eller et fuktig håndkle eller. Ha deigen på et lunt sted i en time. Den skal dobles.

Nå kan du lage pizza. Jeg elsker kake pizza gjennomsnittlig tykkelse. Skjær tynne skiver av tomatene og legg dem på pizzaen over pizzasausen
Spre tynne skiver av pølse. Dryss med revet ost. Plasser pizza i en forvarmet 200 °C ovnen i ca 15-20 minutter, til det har blitt brun kant.

Skogfolkets salat



2 porsjoner

3 stk store tomater
½ agurk
4 ss mais
1 stk grønn paprika
1 stk gul paprika
10 stk grønne druer uten sten
2 stk fedd hvitløk
2 stk gul løk
2 stk rød løk
1 stk vårløk
1 stk purre
Olivenolje
Krydder etter ønske

Slik gjør jeg det
Alle grønnsakene blir finhakket. Ha alt i en bolle, 2 ss olivenolje, hvitløkskrydder og litt rødt pepper. Røres godt rundt. Ha i olivenolje i stekepannen, når stekepannen er varm så helles alle grønnsaker fra bollen og ned i pannen. Stekes i 2-3 min på sterk varme. Klar til å spises med rundstykke og dressing.

Russisk Kapusta suppe



Denne suppa smaker aller best etter 24 timer i kjøleskapet sammen med godt rugbrød

1 svinekotelett med ben
2-3 blad av kål
1 ts Ketchup
1 liten gulrot revet
salt og pepper etter smak
Rug brød

Slik gjør jeg det
Kok svinekotelett til nesten oppløst - Tilsett gulrot, deretter blandes med kål og ketchup. Serveres med et godt rugbrød