4 pers
8 skiver bacon
olje til steking
salt og pepper
300 g kylling- eller kalkunfilet
150 g sprø grønn salat
4 tomater
8 skiver toastbrød
6 ss aïoli eller majones
Aïoli:
1 fedd hvitløk
1 eggeplomme, romtemperert
1 ss dijonsennep
2 ts hvitvinseddik
salt og nykvernet pepper
3 dl nøytral god olje, romtemperert
½ dl smaksrik olivenolje
kaldt vann
Slik gjør jeg det
Del baconskivene i to og stek i olje i en
stekepanne og la dryppe av på et tørkepapir.
Salte og pepre fileten og stek i pannen, ca. 5
minutter på hver side, la hvile og skjær i skiver.
Vask salaten og riv i biter. Skjær tomater i tynne
skiver.
Rist eventuelt brødet lett og avkjøl. Smør aïoli
på brødskivene.
Legg to brødskiver lagvis med salat, kylling,
bacon og tomat og topp med en skive for hver sandwich.
Press brødskivene sammen og skjær dem i to på
skrå. Stikk eventuelt i grill- eller cocktailpinner i, slik at de holder seg
sammen.
Server gjerne sandwichene med sylteagurk,
cherrytomater og potetchips eller pommes frites.
Aïoli:
Skrell og finhakk hvitløk. Visp sammen egg,
sennep, hvitløk, eddik, salt og pepper i en kjøkkenmaskin.
Spe med 2 dl olje i en tynn stråle, mens maskinen
går, til aiolien er tykk og fast.
Tilsett litt kaldt vann til blandingen blir lys og
luftig og spe med resten av oljen. Juster med mer vann dersom aiolien blir for
tykk.
Smak til med salt, pepper og eventuelt
hvitvinseddik.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar