6 stk. kyllingbryst
1 ss olje
2 bokser hakkede tomater
1 grønnsaksbuljongterning
1-2 grønne paprika
100-200 g sjampinjong
3 fedd hvitløk
3 gulrøtter
1 boks mais
Persille
Salt og pepper
4 ss maizena
1 stort glass melk
½ l vann
Ris, evt. Villris
1 ss olje
2 bokser hakkede tomater
1 grønnsaksbuljongterning
1-2 grønne paprika
100-200 g sjampinjong
3 fedd hvitløk
3 gulrøtter
1 boks mais
Persille
Salt og pepper
4 ss maizena
1 stort glass melk
½ l vann
Ris, evt. Villris
Slik gjør jeg det
Kyllingstykkene stekes i litt olje
(olivenolje). Når de har fått farge på begge sider fjernes de fra gryten og alt
fettstoffet helles fra gryten. Kyllingkjøttet legges i gryten igjen.
Hell rundt en halv liter med vann og buljongterning samt de hakkede tomater i gryten.
Hell rundt en halv liter med vann og buljongterning samt de hakkede tomater i gryten.
Den grønne paprikaen skal kuttes i terninger, sjampinjongene i skiver, tilsett dette i gryten sammen med mais. Skrell gulrøttene før de skjæres i tynne skiver eller rives og tilsettes sammen med 1 presset hvitløksfedd og 2 hele (disse kan fjernes senere, gir en god smak til retten). Ha persille i.
La retten koke i ca. 1 time.
Etter en halvtimes tid kan risen settes over.
Ta kyllingstykkene opp og fjern eventuelle bein. Lag en jevning av maizena og melk og hell dette ved. La retten koke i 5 minutter før den er klar. For at retten skal kunne fryses ned eller gjenoppvarmes skal persillen ikke være kokt.
Ta kyllingstykkene opp og fjern eventuelle bein. Lag en jevning av maizena og melk og hell dette ved. La retten koke i 5 minutter før den er klar. For at retten skal kunne fryses ned eller gjenoppvarmes skal persillen ikke være kokt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar