4 pers
600 g karbonadedeig
½ ts pepper
1 ts malt allehånde
1 egg
1 gul løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
3 ss hvetemel
1 ½ dl øl, gjerne alkoholfritt
2 ss olje til steking
Grov pesto:
1 potte frisk basilikum (evt blandet med andre
urter), hakket
2 ss pinjekjerner (eller skåldede mandler),
grovhakket
1 fedd hvitløk, hakket
20 g parmesan, revet (ca 2 ss)
2 ts sitronskall, revet
1 dl olivenolje
Krydder etter ønske
Slik gjør jeg det
Frikadellene:
Kjør alle ingrediensene bortsett fra ølet sammen i
en hurtigmikser, eller bland dem sammen for hånd. Spe med øl til farsen har en
fin konsistens.
Form halvstore, litt ovale frikadeller med en
skje. Ha olje i en stekepanne og stek frikadellene gyllenbrune.
La dem etter steke en stund på lavere varme eller
i en form i stekeovnen ved 150 grader, slik at de blir helt gjennomstekte.
Pesto:
Bland alt og smak til med krydder. Pestoen kan med
fordel få stå i kjøleskapet og trekke smak i noen timer. Den holder seg fint i
3-4 dager i kjøleskapet.
Del frikadellene i to og server dem med ferskt
brød og pesto
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar