En flott høstkjeks, men kan virkelig nytes
når som helst på året hvis det er en tilførsel av persimmonmasse i fryseren! 24
stk
¾
kopper havregryn
1 ½ kopper siktet
universalmel
½ kopp bakebiter med engelsk toffee-smak
1 ts natron
1 ts salt
¼ ts malt muskatnøtt
½ ts malt kanel
¼ teskje malt nellik
1 kopp brunt sukker
¾ kopp smør
1 egg
1 kopp persimmonpuré
1 ts vanilje
Slik gjør jeg
Forvarm ovnen til 175 C. Kle stekeplater
med bakepapir. Visp havre, mel, fløtekaramell, natron, salt, muskatnøtt, kanel
og nellik sammen i en bolle. Pisk brunt sukker og smør sammen i en bolle med en
elektrisk mikser til det er kremaktig, 2 minutter. Pisk inn egg. Pisk
persimmonpuré og vanilje inn i smørblandingen. Bland melblandingen inn i
persimmonblandingen til deigen akkurat er fuktet og ingen striper av mel eller
havre er igjen. Slipp skjeer med deig 1 1/2 tommer fra hverandre på usmurte
bakepapir. Stek informasjonskapsler i den forvarmede ovnen til de er litt brune
på kantene, 8 til 12 minutter. Avkjøl på bakepapir i 10 minutter før du
overfører til rist for å avkjøle helt.