søndag 13. november 2016

Laksefilet i folie med grønnsaker og kesam



4 Personer

4 stk laksefilet
400 gr poteter skåret i tynne skiver
1 squash skåret i tynne skiver
1 purre finsnittet
3 vårløk finsnittet
2 fedd hvitløk finsnittet
smør
nykvernet svart pepper
saften av halv sitron
1 basilikum en håndfull
3 ss kesam

Slik gjør jeg det
Forvarm ovnen til 200 grader. Ta laksen ut av kjøleskapet 15 minutter før du skal bruke den.
Lag fire doble stykker med aluminiumfolie som er store nok til å romme et laksestykke og en fjerdedel av grønnsakene.

Legg potet, squash, purre, vårløk og hvitløk i en haug midt på hvert stykke aluminiumfolie. Dryss over litt salt og legg et laksestykke på hver haug. Krydre laksen med mer salt og pepper, legg en smørklatt på toppen og press over sitronsaft.

Pakk folien tett sammen og legg på et stekebrett. Bak i ovnen i 15-20 minutter, eller til potetskivene er møre og fiskekjøttet flaker seg når du pirker i det med en gaffel.

Legg pakkene på tallerkener, og brett folien til side. Dryss over basilikumblader og ha en skje kesam på toppen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar