mandag 14. november 2016

Marias kjøttkaker



400 g karbonadedeig
½ ts pepper
½ rød paprika
½ gul paprika
½ gul løk
1 egg
2 ss potetmel
2 ss oliven

Slik gjør jeg det
Del opp løken og paprika i små biter.
Ha alt i en bolle med karbonadedeigen og knus egget over.
Bland i pepper, potetmel og olivenolje.
Blandes godt sammen.

Form farsen til runde kaker ved hjelp av hånden og en skje som du dypper i kaldt vann.

Stek kakene i middels varm panne i smør i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.

Ha kakene over i en gryte med vann og en buljongterning og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt), eller ha kakene rett i hjemmelaget brun saus.

Server med kokte poteter, tyttebær og kokte grønnsaker f ex gulrøtter og grønne erter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar