En
deilig fiskesuppe med masse grønnsaker som det tar under 30 minutter å lage.
Her har man brukt gulrøtter, persillerot, stilkselleri og purre, og spicet den
litt opp med hakket chili.
2
stk gulrot
1
stk persillerot
2
stilk stilkselleri (stangselleri)
1
stk liten purre
1
båt hvitløk
1
stk rød chili
1
ss solsikkeolje
1
l fiskebuljong (utblandet)
200
g torskefilet
200
g laksefilet
2
ss hakket frisk dill
1
ss hvetemel
3
ss matyoghurt
Slik gjør
jeg det
Rens
grønnsakene. Purren skylles ekstra godt. Skjær grønnsakene i strimler og
finhakk hvitløken.
Del
chili i to på langs og fjern hinner og frø. Finhakk den.
Skjær
fisken i terninger.
Fres
grønnsakene, hvitløk og chili et par minutter i olje. Spe med fiskekraft og gi
det hele et oppkok. Reduser varmen og tilsett fisken.
Ha
hvetemel i matyoghurten og rør til du får en glatt masse. Tilsett denne i
suppen under lett omrøring. La det trekke i 2-4 minutter til fisken er nesten
mør. Pass på at det ikke fosskoker.
Dryss
over hakket dill rett før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar