mandag 14. november 2016

Fiskesuppe med grønnsaker



En deilig fiskesuppe med masse grønnsaker som det tar under 30 minutter å lage. Her har man brukt gulrøtter, persillerot, stilkselleri og purre, og spicet den litt opp med hakket chili.

2 stk gulrot
1 stk persillerot
2 stilk stilkselleri (stangselleri)
1 stk liten purre
1 båt hvitløk
1 stk rød chili
1 ss solsikkeolje
1 l fiskebuljong (utblandet)
200 g torskefilet
200 g laksefilet
2 ss hakket frisk dill
1 ss hvetemel
3 ss matyoghurt

Slik gjør jeg det
Rens grønnsakene. Purren skylles ekstra godt. Skjær grønnsakene i strimler og finhakk hvitløken.

Del chili i to på langs og fjern hinner og frø. Finhakk den.
Skjær fisken i terninger.

Fres grønnsakene, hvitløk og chili et par minutter i olje. Spe med fiskekraft og gi det hele et oppkok. Reduser varmen og tilsett fisken.

Ha hvetemel i matyoghurten og rør til du får en glatt masse. Tilsett denne i suppen under lett omrøring. La det trekke i 2-4 minutter til fisken er nesten mør. Pass på at det ikke fosskoker.
Dryss over hakket dill rett før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar