mandag 14. november 2016

Torsk med hjemmelaget blomkålpuré og tomat- og basilikumsaus



4 porsjoner

Torsk i ovnen
800 gram torskefilet
litt olivenolje
salt og pepper

Potet- og blomkålpuré
1 blomkål
4 potet, i biter
2 fedd hvitløk
1-2 ss margarin
2 ss lett rømme
salt og pepper

Grønne bønner
20 grønne bønner per pers

Tomat- og basilikumsaus
20 cherrytomater
basilikum, frisk
1,5 dl olivenolje
1 fedd hvitløk
10 stk sorte oliven
pinjekjerner
fersk chili
salt og pepper

Slik gjør jeg det
Sett ovnen på 160 °C. Krydre fisken med salt og pepper og legg den i en ildfast form. Vent med å sette fisken i ovnen til du er ferdig med å lage potet- og blomkålpuré. Den lager du på følgende måte:

Kok opp en stor gryte med vann, uten salt! Vask og skrell potetene, kutt den i store biter og ha nedi det kokende vannet sammen med grovkuttet hvitløk. Del blomkålen i buketter og ha i vannet. Kok til både blomkål og poteter er myke. Hell av vannet, la det siste vannet dampe av, og mos poteter og blomkål med en stavmikser. 

Ha i margarin, salt og pepper, og smak til med lett rømme.
Sett puré til side, og sett fisken i ovnen. Fisken skal stå til den skiver seg, ca. 15 minutter. Kok opp vann med litt salt i til bønnene, og kok bønnene i 3-5 minutter til de er møre. Samtidig lager du tomat- og basilikumsausen.

Skjær tomat i små terninger og hakk basilikum. Varm opp olje, og tilsett tomat, basilikum og finhakk hvitløk etter smak. Ha i oliven, og smak til med salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar