4
porsjoner
Torsk
i ovnen
800
gram torskefilet
litt
olivenolje
salt
og pepper
Potet- og
blomkålpuré
1
blomkål
4
potet, i biter
2
fedd hvitløk
1-2
ss margarin
2
ss lett rømme
salt
og pepper
Grønne bønner
20
grønne bønner per pers
Tomat- og
basilikumsaus
20
cherrytomater
basilikum,
frisk
1,5
dl olivenolje
1
fedd hvitløk
10
stk sorte oliven
pinjekjerner
fersk
chili
salt
og pepper
Slik gjør
jeg det
Sett
ovnen på 160 °C. Krydre fisken med salt og pepper og legg den i en ildfast
form. Vent med å sette fisken i ovnen til du er ferdig med å lage potet- og
blomkålpuré. Den lager du på følgende måte:
Kok
opp en stor gryte med vann, uten salt! Vask og skrell potetene, kutt den i
store biter og ha nedi det kokende vannet sammen med grovkuttet hvitløk. Del
blomkålen i buketter og ha i vannet. Kok til både blomkål og poteter er myke.
Hell av vannet, la det siste vannet dampe av, og mos poteter og blomkål med en
stavmikser.
Ha i margarin, salt og pepper, og smak til med lett rømme.
Sett
puré til side, og sett fisken i ovnen. Fisken skal stå til den skiver seg, ca.
15 minutter. Kok opp vann med litt salt i til bønnene, og kok bønnene i 3-5
minutter til de er møre. Samtidig lager du tomat- og basilikumsausen.
Skjær
tomat i små terninger og hakk basilikum. Varm opp olje, og tilsett tomat,
basilikum og finhakk hvitløk etter smak. Ha i oliven, og smak til med salt og
pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar