4
Personer
4
stk laksefilet naturell
2
ss ingefær revet
1
ts sukker
1
ss epleeddik
3,5
ss vann
5
stk gulrøtter revet
300
gr frosne grønne erter
2,5
ss olivenolje
1
bunt persille stor
1
bunt dill stor
6
skiver sitron
nykvernet
svart pepper
Slik gjør
jeg det
Ta
fisken ut av kjøleskapet et kvarter før du skal tilberede den.
Bland
ingefær, sukker, eddik og vann i en stor bolle. Vend den revede gulroten i
blandingen. Smak til med salt, og la stå i en stund for at smakene skal sette
seg.
Kok
ertene i lett saltet vann til de akkurat er møre, omtrent 5-7 minutter. Hell av
vannet og la ertene dampe seg tørre. Finhakk litt av urtene og ha i gryta
sammen med olivenoljen. Knus ertene med en potetstapper eller en gaffel. Smak
til med salt og pepper.
Krøll
noen store stykker aluminiumsfolie lett sammen og legg i bunnen av en kjele som
er stor nok til å romme all fisken.
Strø
salt på laksen og pakk hvert laksestykke inn i urter (spar litt urter til
pynt). Legg fisken oppå aluminiumsfolien. Ha 1-2 desiliter vann i kjelen, helst
sånn at vannet står noen cm opp i kjelen, men laksen ikke ligger i vann. Legg
noen sitronskiver på toppen av hvert fiskestykke.
Sett
lokk på kjelen og damp over middels høy varme til fisken akkurat er ferdig
omtrent 10 minutter, til fiskekjøttet begynner å flake seg når du pirker i det
med en gaffel. Kast urtene.
Dander
knuste erter og gulrot på tallerkenen, og laksestykket på toppen. Pynt med mer
friske urter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar