4
porsjoner
6
dl Vann
1
Grønnsaksbuljongterning
3
dl bulgur (gjerne fullkorn)
1
squash
1
aubergine
1
ts salt
1
stor rødløk
4
tomater
3
stekte kyllingfileter eller 1 grillet kylling
2
ss olivenolje
1
fedd hvitløk
1
sitron
Salt
+ pepper
Frisk
basilikum
2
dl yoghurt naturell
Slik gjør
jeg det
Kok
opp vann og buljongterning, hell bulguren oppi og rør om. Legg på lokket og la
bulguren koke på svak varme i ca. 10 minutter. Rør om av og til så det ikke
fester seg til bunnen. Ta gryten av varmen og la bulguren stå og svelle i 5
minutter.
Stek
kyllingbrystene i litt olje. Krydre med salt og pepper, og evt. litt annet
krydder hvis du ønsker mer smak på salaten.
Skjær
squash og aubergine i 0,5 cm tykke, halve skiver. Legg skivene i et dørslag og
strø over saltet slik at væske og bitterstoffer trekkes ut. Skrell rødløken og
skjær den i båter. Skjær tomatene i båter.
Klem
væsken ut av grønnsakene og stek dem i olivenolje sammen med rødløk og presset
hvitløk. Bland de stekte grønnsakene, oppkuttet kylling og tomatterninger med
bulgur. Press over sitronsaft og bland inn strimlete basilikumblader. Bruk
yoghurten som dressing.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar