6
personer
2
kg skinkestek uten ben
4
ts salt
1
ts pepper
5
dl vann
3
stk gulrot
1
stk løk
Surkål
11⁄2
kg hodekål
4
stk eple
2
ts salt
4
ts karve
5
dl kjøttkraft
4
ts eddik, 7 %
4
ts sukker
Slik gjør
jeg det
Rens
løk og del den i store båter. Skrell gulrot og del i store biter. Legg
grønnsakene i en ildfast form.
Ta
av strømpen på skinkesteken. Bruk en skarp kniv og rut svoren. Gni steken inn
med salt og pepper og legg den på grønnsakene i den ildfaste formen.
Stikk
et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell 5 dl kokende vann i
formen og sett den inn i forvarmet ovn på 230 °C. Damp steken i ca. 45
minutter.
Skru
temperaturen ned til 175 °C og stek videre. Steken er ferdig når
steketermometeret viser 74 °C, dette tar 1,5 - 2 timer avhengig av stekens
størrelse. Bruk eventuelt ovnens grillfunksjon for å få en sprø svor mot
slutten av steketiden.
La steken hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
Finsnitt
kål og del eple i båter. Legg kål, eplebåter, salt og karve lagvis i en kjele.
Hell på kraft. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt underveis.
Smak til med eddik og sukker.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar