tirsdag 25. oktober 2016

Skinkestek med surkål



6 personer
2 kg skinkestek uten ben
4 ts salt
1 ts pepper
5 dl vann
3 stk gulrot
1 stk løk

Surkål
11⁄2 kg hodekål
4 stk eple
2 ts salt
4 ts karve
5 dl kjøttkraft
4 ts eddik, 7 %
4 ts sukker

Slik gjør jeg det
Rens løk og del den i store båter. Skrell gulrot og del i store biter. Legg grønnsakene i en ildfast form.

Ta av strømpen på skinkesteken. Bruk en skarp kniv og rut svoren. Gni steken inn med salt og pepper og legg den på grønnsakene i den ildfaste formen.
Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell 5 dl kokende vann i formen og sett den inn i forvarmet ovn på 230 °C. Damp steken i ca. 45 minutter.

Skru temperaturen ned til 175 °C og stek videre. Steken er ferdig når steketermometeret viser 74 °C, dette tar 1,5 - 2 timer avhengig av stekens størrelse. Bruk eventuelt ovnens grillfunksjon for å få en sprø svor mot slutten av steketiden. 

La steken hvile i ca. 15 minutter før du skjærer i den.
Finsnitt kål og del eple i båter. Legg kål, eplebåter, salt og karve lagvis i en kjele. Hell på kraft. Kok opp og la alt trekke i ca. 45 minutter. Rør godt underveis. Smak til med eddik og sukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar