tirsdag 25. oktober 2016

Frisk salat med spekeskinke



4 pers

600 g ferskpotet
12 cherrytomater, rød
150 g sukkererter
1 oransje paprika eller gul
1 pakke ruccula
300 g spekeskinke i tynne skiver

Dressing
1 dl lettrømme
1 dl yoghurt naturell
3 ss lettmajones
¼ ts karri
1 ts grov sennep
salt og pepper
3 ss hakket frisk dill

Slik gjør jeg det
Skrubb potetene og kok dem møre i lettsaltet vann.
Sil kokevannet fra og damp potetene godt. Del store poteter i to.
Skyll tomatene og del dem i to. 

Skyll sukkerertene og skjær dem i strimler. Skyll, rens og skjær paprikaen i strimler.

Skyll salaten og la den renne godt av. Skjær spekeskinken i strimler.
Bland alt til salaten i en stor bolle eller på fat.

Rør sammen ingrediensene til dressingen og smak godt til med salt og pepper. Hell over salaten ved servering eller server den ved siden av.
Ha gjerne godt brød ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar