6
personer
11⁄2
kg kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
4
ss frisk mynte
4
ss bladpersille
4
ss frisk koriander
2
båter grovhakkede hvitløk
1
stk sitron saft og finrevet skall av
1
ts malt spisskummen
1⁄2
dl olivenolje
1
dl hvitvin
1
ts salt
1
ts kvernet pepper
Grønnsaksform
1
stk aubergine
1
stk grønn squash
1
stk gul squash
1
stk tomat
4
ss olivenolje
1
ts salt
1⁄2
ts kvernet pepper
2
ts tørket timian
2
båter finhakket hvitløk
100
g fersk mozzarella
Slik gjør
jeg det
Tørk
kalkunfileten med kjøkkenpapir. Legg alle ingrediensene til marinaden i en
hurtigmikser og kjør dem til en jevn og glatt blanding. Legg kalkunfileten i en
bolle og hell over marinaden. Gni marinaden godt inn i kjøttet og dekk til.
Sett kaldt over natten. Forvarm stekeovnen til 220 °C. Løft kalkunfileten ut av
marinaden og legg det i en ildfast form.
Ta vare på resten av marinaden til
seinere. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kalkunfileten.
Sett formen midt i ovnen og stek i 20 minutter. Senk temperaturen til 125 °C og
stek videre til steketermometeret viser 65 °C. Ta formen ut av ovnen og la
kjøttet hvile i minst 15 minutter. Skjær aubergine og squash i 2 mm tynne
skiver på langs. Skjær tomat i skiver. Smør en liten (15-20 cm), rund ildfast
form med olje.
Rull sammen skiver av grønnsaker og legg dem i formen. Fortsett
å fylle på med tomatskiver og flere skiver av grønnsaker til formen er helt
full. Pensle med olivenolje og krydre med salt, pepper, timian og hvitløk. . Sett grønnsakformen inn i ovnen sammen
med kalkunfileten på 125 °C.
Ta kjøttet ut når det er ferdig, la
grønnsaksformen være i ovnen og øk deretter temperaturen til 180 °C mens
kjøttet hviler i 15 minutter. Riv biter av fersk mozzarella og legg på
grønnsaksformen ved servering. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg dem på et
fat. Server grønnsaksformen ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar