tirsdag 25. oktober 2016

Marinert kalkunfilet med grønnsaksform6 personer
11⁄2 kg kalkunfilet, ca. 1500 g (med skinn)
4 ss frisk mynte
4 ss bladpersille
4 ss frisk koriander
2 båter grovhakkede hvitløk
1 stk sitron saft og finrevet skall av
1 ts malt spisskummen
1⁄2 dl olivenolje
1 dl hvitvin
1 ts salt
1 ts kvernet pepper

Grønnsaksform
1 stk aubergine
1 stk grønn squash
1 stk gul squash
1 stk tomat
4 ss olivenolje
1 ts salt
1⁄2 ts kvernet pepper
2 ts tørket timian
2 båter finhakket hvitløk
100 g fersk mozzarella

Slik gjør jeg det
Tørk kalkunfileten med kjøkkenpapir. Legg alle ingrediensene til marinaden i en hurtigmikser og kjør dem til en jevn og glatt blanding. Legg kalkunfileten i en bolle og hell over marinaden. Gni marinaden godt inn i kjøttet og dekk til. Sett kaldt over natten. Forvarm stekeovnen til 220 °C. Løft kalkunfileten ut av marinaden og legg det i en ildfast form. 

Ta vare på resten av marinaden til seinere. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kalkunfileten. Sett formen midt i ovnen og stek i 20 minutter. Senk temperaturen til 125 °C og stek videre til steketermometeret viser 65 °C. Ta formen ut av ovnen og la kjøttet hvile i minst 15 minutter. Skjær aubergine og squash i 2 mm tynne skiver på langs. Skjær tomat i skiver. Smør en liten (15-20 cm), rund ildfast form med olje. 

Rull sammen skiver av grønnsaker og legg dem i formen. Fortsett å fylle på med tomatskiver og flere skiver av grønnsaker til formen er helt full. Pensle med olivenolje og krydre med salt, pepper, timian og hvitløk. . Sett grønnsakformen inn i ovnen sammen med kalkunfileten på 125 °C. 

Ta kjøttet ut når det er ferdig, la grønnsaksformen være i ovnen og øk deretter temperaturen til 180 °C mens kjøttet hviler i 15 minutter. Riv biter av fersk mozzarella og legg på grønnsaksformen ved servering. Skjær kjøttet i tynne skiver og legg dem på et fat. Server grønnsaksformen ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar