tirsdag 25. oktober 2016

Kremet grønnsakssuppe med reker, laks og torsk



En fyldig suppe basert på grønnsaker som moses. Denne suppebasisen kan lages på forhånd. Kok den opp og tilsett biter av laks og torsk i tillegg til reker så er suppen klar for servering etter få minutter.

150 g torskefilet, uten skinn og bein
150 g laksefilet, uten skinn og bein
100 g reker, uten skall
2 stk sjalottløk
2 stk potet
2 stk gulrot
1 fedd hvitløk
100 g erter, fryst
1 stk purre
1 ss rapsolje
5 dl grønnsakbuljong
2 dl kremfløte
1 ss hvitvinseddik
salt og pepper

Slik gjør jeg det
Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Kutt resten av grønnsakene i terninger.
Surr alle grønnsakene unntatt ertene i litt rapsolje til løken blir blank.
Tilsett buljong og kok i 10 minutter.
Tilsett fløten og kok videre i 5 minutter.
Mos til en jevn suppe med en håndmoser eller stavmikser.
Smak til med salt og pepper og litt hvitvinseddik.
Skjær fisken i serveringsbiter og dryss over litt salt og pepper.
Legg fiske bitene og ertene i suppen og kok opp.
La suppen trekke i noen minutter.
Legg rekene i varme suppeskåler og hell suppen over rekene.
Server straks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar