tirsdag 25. oktober 2016

Hjemmelagde fiskepinner med potetmos



4 porsjoner
4 porsjoner
600 g torskefilet, uten skinn og bein
4 ss hvetemel
1 ts salt
1⁄2 ts pepper
1 stk egg
2 ss melk
1 dl griljermel eller brødkrumme
3 ss margarin, til steking 

Potetmos
10 stk potet
3 dl melk
2 ss smør
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper 

Slik gjør jeg det
1. Skrell potet og skjær dem i mindre biter. Kok dem møre, ca. 10 minutter. Hell av kokevannet og mos poteter sammen med smør. Spe med melk og smak til med salt og pepper.

2. Skjær fiskefilet i 2-3 cm brede strimler.

3. Bland hvetemel, salt og pepper i en vid skål.

4. Pisk sammen egg og melk i en annen skål. Ha griljermel i en tredje skål.

5. Vend fiskestrimler i melblandingen. Deretter i eggeblandingen og til slutt i griljermel. Stek panerte fiskestrimler i en varm stekepanne med margarin til de er gyllenbrune, ca. 4 minutter på hver side, avhengig av tykkelse. Legg stekte fiskepinner over på tørkepapir, det trekker til seg litt av stekefettet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar