tirsdag 25. oktober 2016

Grillkylling i sursøt saus



2 pers

1 grillet kylling

Grønnsaker (evt bruke en pose wokgrønnsaker):
1 rødløk i båter
2 gulrøtter i skiver
1 persillerot
½ bunt asparges
1 gul paprika i biter

Sursøt saus
1 ½ dl hønsebuljong (utblandet)
1 ss maisenna
3 ss sukker
3 ss soyasaus
1 ½ ss eddik
3 ss tomatpuré

Slik gjør jeg det
Bland sammen ingrediensene til sausen og kok i en liten kjele for seg selv.
Smak til med eventuelt mer sukker eller eddik.

Rens grillkyllingen for skinn og ben, og skjær kjøttet i passe store wokbiter.
Varm olje i en wok eller stor stekepanne og tilsett først grønnsakene og deretter kyllingkjøttet.

Stek et par minutter til grønnsakene er møre og kjøttet er varmt. Server straks.
Tips: Du kan gjerne bruke en pose ferdige wokgrønnsaker og sursøt saus fra glass / flaske.

I stedet for å koke den sursøte sausen i egen kjele kan den også blandes i en bolle og helles over woken og koke opp der før servering

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar