Pizzadeig
1,5 kopper varmt vann
10 g tørr aktiv gjær (3 ts)
4-5 kopper mel
2 ss vegetabilsk olje
Pizzafyllet
300 g pølser
2 store eller 4 små tomater
Ost etter smak
Tomatsaus over hele bunnen
Pizzakrydder
Evt salt og pepper
Slik gjør jeg det
Løs opp gjæren i vannet.
I en dyp skål, kombinere mel og salt. Tilsett gjær
og elt deigen. Hvis deigen er for stiv, tilsett litt vann. Eller omvendt, hvis
den er for tynn - tilsett melet.
Ha deigen ut på melet bord og kna til den vil
samle inn en ball, og er glatt og elastisk.
Smør en plast bolle med vegetabilsk olje, legg den
i deigen og dekk til med plastfolie eller et fuktig håndkle eller. Ha deigen på
et lunt sted i en time. Den skal dobles.
Nå kan du lage pizza. Jeg elsker kake pizza
gjennomsnittlig tykkelse. Skjær tynne skiver av tomatene og legg dem på pizzaen
over pizzasausen
Spre tynne skiver av pølse. Dryss med revet ost.
Plasser pizza i en forvarmet 200 °C ovnen i ca 15-20 minutter, til det har
blitt brun kant.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar