søndag 13. november 2016

Pizza med pølse



Pizzadeig
1,5 kopper varmt vann
10 g tørr aktiv gjær (3 ts)
4-5 kopper mel
2 ss vegetabilsk olje

Pizzafyllet
300 g pølser
2 store eller 4 små tomater
Ost etter smak
Tomatsaus over hele bunnen
Pizzakrydder
Evt salt og pepper

Slik gjør jeg det
Løs opp gjæren i vannet.
I en dyp skål, kombinere mel og salt. Tilsett gjær og elt deigen. Hvis deigen er for stiv, tilsett litt vann. Eller omvendt, hvis den er for tynn - tilsett melet.
Ha deigen ut på melet bord og kna til den vil samle inn en ball, og er glatt og elastisk.

Smør en plast bolle med vegetabilsk olje, legg den i deigen og dekk til med plastfolie eller et fuktig håndkle eller. Ha deigen på et lunt sted i en time. Den skal dobles.

Nå kan du lage pizza. Jeg elsker kake pizza gjennomsnittlig tykkelse. Skjær tynne skiver av tomatene og legg dem på pizzaen over pizzasausen
Spre tynne skiver av pølse. Dryss med revet ost. Plasser pizza i en forvarmet 200 °C ovnen i ca 15-20 minutter, til det har blitt brun kant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar