søndag 13. november 2016

Jentenes sandwich



4 pers
8 skiver bacon
olje til steking
salt og pepper
300 g kylling- eller kalkunfilet
150 g sprø grønn salat
4 tomater
8 skiver toastbrød
6 ss aïoli eller majones

Aïoli:
1 fedd hvitløk
1 eggeplomme, romtemperert
1 ss dijonsennep
2 ts hvitvinseddik
salt og nykvernet pepper
3 dl nøytral god olje, romtemperert
½ dl smaksrik olivenolje
kaldt vann

Slik gjør jeg det
Del baconskivene i to og stek i olje i en stekepanne og la dryppe av på et tørkepapir.
Salte og pepre fileten og stek i pannen, ca. 5 minutter på hver side, la hvile og skjær i skiver.
Vask salaten og riv i biter. Skjær tomater i tynne skiver.
Rist eventuelt brødet lett og avkjøl. Smør aïoli på brødskivene.
Legg to brødskiver lagvis med salat, kylling, bacon og tomat og topp med en skive for hver sandwich.
Press brødskivene sammen og skjær dem i to på skrå. Stikk eventuelt i grill- eller cocktailpinner i, slik at de holder seg sammen.
Server gjerne sandwichene med sylteagurk, cherrytomater og potetchips eller pommes frites.

Aïoli:
Skrell og finhakk hvitløk. Visp sammen egg, sennep, hvitløk, eddik, salt og pepper i en kjøkkenmaskin.
Spe med 2 dl olje i en tynn stråle, mens maskinen går, til aiolien er tykk og fast.
Tilsett litt kaldt vann til blandingen blir lys og luftig og spe med resten av oljen. Juster med mer vann dersom aiolien blir for tykk.
Smak til med salt, pepper og eventuelt hvitvinseddik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar