Skogsjentenes Blogg

fredag 30. september 2016

Vegetar panne



4. Personer

1 stk Rød Paprika
1 stk Grønn Paprika
1 stk Gul Paprika
1 stk Oransje Paprika
2 stk Store Løk
1 stk Rød Løk
2 stk Vårløk
1 stk Purre
8 stk Sukkererter

Santa Maria hvitløkskrydder og Hindu hvitløkskrydder etter smak.
Del opp alle grønnsaker i passelige biter og bland godt sammen i en bolle. Ha dette så i en panne med høye kanter eller ei gryte. Ha en 1 kopp med vann og litt smør. Pass på at det er vann i pannen eller gryten hele tiden. Grønnsakene skal dampes møre, ikke stekes for da blir de brune.
Bruk svak varme med ettersyn helst hele tiden. Rør rundt ved behov.
Passer til tilbehør til middagsretter med vegetarburger, Robinsonburger, Potetburger, pizzafyll, grillet kylling osv. Eller spise salaten slik den er etter damping.

Lenes hjemmelagde potetsalat



4 personer.

900 gram små eller 800 gram middels poteter
0,5 bunt vårløk
3 ss grov sennep
3 ss olivenolje
Litt svart pepper
Litt hakket bladpersille eller gressløk

1.   Kok potetene
2.   La potetene stå så de blir kalde etter koking
3.   Del potetene i passe biter
4.   Bland sammen vårløk, sennep, olivenolje, pepper, bladpersille i en bolle. Bland i potetbitene. Rør godt om.

Lett å lage, god til grillmat

Grønnsaksuppe





10 poteter
5 gulrøtter
6 stjerneløk
5 sjalottløk
1 purre
5 vårløk
½ sellerirot
½ blomkål
1 brokkoli
2 røde snack paprika
3 terninger grønnsakbuljong terninger
4-4,5 liter vann

Vask alle grønnsaker i rennende vann. Skrell poteter og gulrøtter. Alle grønnsaker kappes i små biter. Kokes på middels varme på komfyr i 2-2,5 time. Serveres med flatbrød, seltin salt og svart nykverna pepper