Skogsjentenes Blogg

lørdag 8. oktober 2016

Panne med Sommerkoteletter



4. til 6. Personer
6 stk Sommerkoteletter
1 stk Rød Paprika
1 stk Gul Paprika
1 stk Grønn Paprika
2 stk Vårløk eller 1 stor løk
Vann
Smør


Tin opp sommerkotelettene, legg dem i en panne med vann og smør. 1-2 kopper vann, skal kun dekke pannens bunn. Ha i et lite stykke smør i pannens kanter. Del opp grønnsakene i passelige biter og legg dem mellom sommerkotelletene.

Forvarm stekeovn til 175 grader.
Steketid: 1 time på 175 grader, 1,5-2 timer på 125 grader
Pass på at det er vann i pannen under hele stekeperioden.

Sommerkoteletter serveres med poteter, grønnsaker, stekt eller rå løk og paprika. Grønnsakene som ble stekt sammen med kotelettene har en god smak og kan brukes i stedet for kokte grønnsaker. Evt 0,5 tomat i skiver og isbergsalat.



Go Sunn Pizza



1 stk Peppes pizzabunn
1 stk Peppes pizzasaus
0,5 stk agurk
1 stk stor gul løk
1 stk stor rød løk
5 stk tynne skiver gul paprika
5 stk tynne skiver rød paprika
100 g selskaps erter
6 stk cherry tomater
Evt salt, pepper eller pizzakrydder etter smak

Slik gjorde jeg
Rullet pizzabunnen ut på pizza stekepapir på rist
Smurte utover pizzasausen.
Løk og agurk skåret i tynne skiver
Cherry tomatene skåret i skiver.
Bland sammen løk, agurk, paprika og erter i en bolle og rør rundt noen ganger før du har fyllet på gjevt oppå pizzasausen.

Steketid
200g i 12 min og 225g i 3 min totalt 15 min steke tid

Lettvinn god lunsj

Med spekeflesk, potetsalat, tomater, kiwi og mango.