søndag 13. november 2016

Danske frikadeller med grov pesto



4 pers
600 g karbonadedeig
½ ts pepper
1 ts malt allehånde
1 egg
1 gul løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
3 ss hvetemel
1 ½ dl øl, gjerne alkoholfritt
2 ss olje til steking

Grov pesto:
1 potte frisk basilikum (evt blandet med andre urter), hakket
2 ss pinjekjerner (eller skåldede mandler), grovhakket
1 fedd hvitløk, hakket
20 g parmesan, revet (ca 2 ss)
2 ts sitronskall, revet
1 dl olivenolje
Krydder etter ønske

Slik gjør jeg det
Frikadellene:
Kjør alle ingrediensene bortsett fra ølet sammen i en hurtigmikser, eller bland dem sammen for hånd. Spe med øl til farsen har en fin konsistens.
Form halvstore, litt ovale frikadeller med en skje. Ha olje i en stekepanne og stek frikadellene gyllenbrune.
La dem etter steke en stund på lavere varme eller i en form i stekeovnen ved 150 grader, slik at de blir helt gjennomstekte.

Pesto:
Bland alt og smak til med krydder. Pestoen kan med fordel få stå i kjøleskapet og trekke smak i noen timer. Den holder seg fint i 3-4 dager i kjøleskapet.
Del frikadellene i to og server dem med ferskt brød og pesto

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar