søndag 16. februar 2020

Grønnsaksuppe med fine kyllingboller


 4 personer

500 g kyllingkjøttdeig
1 stk egg
1 stk hvitløkfedd
2 ss finklippet persille
1 ts basilikum
1 stk knivsodd chilipulver
0.8 ts salt
½ ts nykvernet pepper
1.6 l vann
3 stk terninger grønnsaksbuljong

Suppegrønnsaker:
gulrot, purre, sellerirot,
kålrot, potet evt. persille eller frisk timian

Slik gjør jeg
Bland alle ingrediensene i en hurtigmikser.
Kok opp vann og buljong og tilsett oppdelte grønnsaker (tilpass grønnsaker etter mengde væske). Kok grønnsakene knapt møre. Trekk kjelen til side.
Form kyllingkjøttdeigen til små boller og slipp dem opp i suppen etter hvert. Sett kjelen tilbake på platen og la bollene trekke 5-10 minutter til de er gjennomkokte. Dryss over litt hakket grønt før servering.
Server godt brød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar