mandag 14. november 2016

Urtedampet laks med knuste erter og revet gulrot4 Personer

4 stk laksefilet naturell
2 ss ingefær revet
1 ts sukker
1 ss epleeddik
3,5 ss vann
5 stk gulrøtter revet
300 gr frosne grønne erter
2,5 ss olivenolje
1 bunt persille stor
1 bunt dill stor
6 skiver sitron
nykvernet svart pepper

Slik gjør jeg det
Ta fisken ut av kjøleskapet et kvarter før du skal tilberede den.
Bland ingefær, sukker, eddik og vann i en stor bolle. Vend den revede gulroten i blandingen. Smak til med salt, og la stå i en stund for at smakene skal sette seg.

Kok ertene i lett saltet vann til de akkurat er møre, omtrent 5-7 minutter. Hell av vannet og la ertene dampe seg tørre. Finhakk litt av urtene og ha i gryta sammen med olivenoljen. Knus ertene med en potetstapper eller en gaffel. Smak til med salt og pepper.

Krøll noen store stykker aluminiumsfolie lett sammen og legg i bunnen av en kjele som er stor nok til å romme all fisken.

Strø salt på laksen og pakk hvert laksestykke inn i urter (spar litt urter til pynt). Legg fisken oppå aluminiumsfolien. Ha 1-2 desiliter vann i kjelen, helst sånn at vannet står noen cm opp i kjelen, men laksen ikke ligger i vann. Legg noen sitronskiver på toppen av hvert fiskestykke.

Sett lokk på kjelen og damp over middels høy varme til fisken akkurat er ferdig omtrent 10 minutter, til fiskekjøttet begynner å flake seg når du pirker i det med en gaffel. Kast urtene.

Dander knuste erter og gulrot på tallerkenen, og laksestykket på toppen. Pynt med mer friske urter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar