mandag 14. november 2016

Hjemmelaget fiskepinner med revet gulrot og brokkoli



4 porsjoner

Fiskepinner
800 g torsk filet
2 egg
4 ss hvetemel
8 ss griljermel
salt + pepper
Olivenolje til steking

Tilbehør
5 gulrøtter, finraspet
Saften av 1 sitron
1 brokkoli
Poteter

Slik gjør jeg det
Start med å koke poteter eller ris.
La gjerne fisken ligge litt på kjøkkenbenken slik at den får romtemperatur. I mellomtiden kan du raspe gulrøtter og kryste litt sitron over. Brokkolien koker du rett før fisken er ferdig stekt.

Ha hvetemel blandet med litt salt og pepper i en tallerken, pisket egg i en annen tallerken, og griljermel i den tredje tallerken. Kutt fisken i passe store biter, og rull hver bit først i mel, så i egg, og så i griljermel. Ha margarin i en varm stekepanne, og ha fisken nedi. Pass på at pannen ikke er så varm at fisken blir brent. La fisken bli fin og gyllen på en side, før du snur den.

Serveres med brokkoli, revne gulrøtter og poteter eller ris og evt. en klatt lett rømme eller remulade ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar