mandag 14. november 2016

Bakt laksefilet med grønnsaker



En alt-i-ett-form i ovnen er lettvint middag. Deilige grønnsaker, noen fiskestykker, tilsett litt sitronsaft og krydre med pesto, og vips - en herlig middag som du kan servere fullkornspasta eller kokte poteter til.

4 personer

600 g laksefilet
1 stk løk
1 båt hvitløk
1 stk grønn squash
1 stk gul paprika
2 ss olivenolje
3 dl grønnsakbuljong (utblandet)
salt og pepper etter smak
½ stk sitron
4 ts pesto

Slik gjør jeg det
Sett stekeovnen på 200°C.
Skjær laksefilet i serveringsstykker og dryss over litt salt og pepper.
Vask og rens grønnsakene. Skjær løk og hvitløk i tynne skiver, squash i halve skiver og paprika i strimler.

Legg grønnsakene over i en smurt ildfast form, drypp over olivenolje og hell i buljongen. Dryss over litt salt og pepper.

Legg fiskestykkene over grønnsakene, press over litt sitronsaft og smør pesto på fisken.

Dekk formen med aluminiumsfolie og stek retten i ca. 20 minutter til fisken er ferdig og grønnsakene er møre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar