mandag 14. november 2016

Lakseburger med agurkdressing



4 porsjoner

Lakseburger
500 g laksefilet, uten skinn og bein
1 ts sennep
2 ss dill
1 stk purre
olje til steking

Agurkdressing
1 stk agurk
1 fedd hvitløk
1 dl matyoghurt
1 ts limesaft
0,25 ts sukker
grove pitabrød
salat

Slik gjør jeg det
Finhakk laksen. Ha 2/3 av laksen i en bolle, og rør med en stavmixer. Bland i salt, sennep, dill, og finhakket purre. Ha i de siste laksebitene, og rør rundt. La blandingen stå i kjøleskapet mens du lager agurkdressing:

Riv agurk på rivjern, og bland sammen med finhakket hvitløk, matyoghurt, limesaft og evt. litt salt.

Sett ovnen på 180 grader, og legg pitabrødene i når ovnen er varm.
Ta lakseblandingen ut av kjøleskapet, og form til burgere som stekes i olje til de er passe gylne på begge sider.

Server lakseburgerne i pitabrød med litt salat i (gjerne andre grønnsaker også) og agurkdressing ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar