søndag 27. november 2016

Roastbiff med potetsalat



6 personer
1
kg
ytrefilet av storfe
1
ss
Soft flora stekesmør til steking
2
ts
salt
½
ts
grovmalt pepper

Potetsalat
6
ss
ravigottesaus
300
g
rømme
1
ts
salt
¼
ts
pepper
8

poteter i skiver
2

syrlige epler i terninger
4

kuttet vårløk

Roastbiffen
Tørk kjøttet godt og brun det i smør på alle sider i en panne, på sterk varme.
Strø på salt og grovmalt pepper og legg kjøttet i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet.
Stek kjøttet ved 125 °C til steketermometeret viser 60 °C. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver.

Potetsalaten
Bland sammen ravigottesaus, rømme, salt og pepper. Del de kokte potetene i biter, skjær eple i terninger og kutt vårløk. Bland alt sammen og la salaten stå og trekke litt, slik at smakene kommer bedre frem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar