6 personer
1
|
kg
|
ytrefilet av storfe
|
1
|
ss
|
Soft flora stekesmør til steking
|
2
|
ts
|
salt
|
½
|
ts
|
grovmalt pepper
|
Potetsalat
6
|
ss
|
ravigottesaus
|
300
|
g
|
rømme
|
1
|
ts
|
salt
|
¼
|
ts
|
pepper
|
8
|
poteter i skiver
|
|
2
|
syrlige epler i terninger
|
|
4
|
kuttet vårløk
|
Roastbiffen
Tørk kjøttet godt og brun det i smør på alle sider
i en panne, på sterk varme.
Strø på salt og grovmalt pepper og legg kjøttet i
en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet.
Stek kjøttet ved 125 °C til steketermometeret
viser 60 °C. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver.
Potetsalaten
Bland sammen ravigottesaus, rømme, salt og pepper.
Del de kokte potetene i biter, skjær eple i terninger og kutt vårløk. Bland alt
sammen og la salaten stå og trekke litt, slik at smakene kommer bedre frem.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar