8 personer
750 g ferdig grillet eller stekt kylling eller
kalkun, skåret i terninger
500 g fersk eller frossen brokkoli
1 ss sitronsaft
For sausen
3 ss smør
3 ss mel
1 kopp melk
1 kopp buljong
1 kopp revet ost
½ ts salt
For å strø på toppen
½ kopp tørre brødsmuler
1/3 kopp revet parmesanost
1 ss smeltet smør
Slik gjør jeg det
Kok brokkoli i kokende saltet vann (2-3 minutter).
Det er viktig ikke å koke brokkoli for lenge, skal
ha lys grønn farge
Legges ut i bake form 22x33 cm og dryss med
sitronsaft.
Toppes med kylling.
Begynn med sausen. Smelt smøret i en liten
kasserolle, oppløs mel i den. Omrøring, hell forsiktig melk og buljong,
tilsett salt og pepper. Fortsett å røre, tilsett ostesaus og rør til det
er helt oppløst. Fjern fra varmen og hell sausen over brokkoli og kylling.
Rør 1 ss smeltet smør, brødsmuler og
ost. Dryss all denne blandingen.
Stek ved 180 C i 25-30 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar