søndag 27. november 2016

Gryte med kylling og brokkoli



8 personer

750 g ferdig grillet eller stekt kylling eller kalkun, skåret i terninger
500 g fersk eller frossen brokkoli
1 ss sitronsaft

For sausen
3 ss smør
3 ss mel
1 kopp melk
1 kopp buljong
1 kopp revet ost
½ ts salt

For å strø på toppen
½ kopp tørre brødsmuler
1/3 kopp revet parmesanost
1 ss smeltet smør


Slik gjør jeg det
Kok brokkoli i kokende saltet vann (2-3 minutter).
Det er viktig ikke å koke brokkoli for lenge, skal ha lys grønn farge
Legges ut i bake form 22x33 cm og dryss med sitronsaft.
Toppes med kylling.

Begynn med sausen. Smelt smøret i en liten kasserolle, oppløs mel i den. Omrøring, hell forsiktig melk og buljong, tilsett salt og pepper. Fortsett å røre, tilsett ostesaus og rør til det er helt oppløst. Fjern fra varmen og hell sausen over brokkoli og kylling.
Rør 1 ss smeltet smør, brødsmuler og ost. Dryss all denne blandingen.
Stek ved 180 C i 25-30 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar