6 personer
1 stk lammelår ca. 2 kg
2 ss romtemperert smør
1 ss sennep
1 ss hakket frisk oregano evt. 1 ts tørket
1 stk rød paprika
1 stk gul paprika
1 stk grønn paprika
1 stk grønn squash
4 ss olivenolje
4 båter hakket hvitløk
2 ss hakket frisk persille
1 ts salt
1⁄4
ts kvernet pepper
Sjysaus
2 dl sjy/kraft eller buljong
3 ss maisenna
2 ts salt
1 ts pepper
Slik gjør jeg det
Forvarm stekeovnen til 125 °C. Skjær ut
nøkkelbeinet på steken og legg den til side. Bland sammen smør, sennep og
oregano. Gni smørblandingen godt inn over hele steken.
Stikk et steketermometer inn i den tykkeste
delen av steken og legg den over i en stor ildfast form, med plass til
grønnsaker rundt. Plasser steken midt i ovnen og stek ca. 2 timer eller til
steketermometeret viser 70 °C for rosa og 76 °C for grå.
Rens paprika og squash og del i store terninger.
Vend grønnsakene i olje, hvitløk, persille, salt og pepper, og fordel dem rundt
steken etter en time.
Løft steken ut av formen og la den hvile i minst
20 minutter før den skjæres opp.
Sil kraften i formen over i en liten kjele. Øk
temperaturen i ovnen til 220 °C og stek grønnsakene til de er gylne.
Kok opp sjyen fra steken. Rør maisenna ut i litt
kaldt vann og hell over i kjelen under omrøring. Kok opp på ny og smak til med
salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar