søndag 16. februar 2020

Potetmos med sprøstekt potetskrell


800 g potet
2 dl melk
1 ss smør
1 stk sjalottløk
salt og pepper etter smak
olje    

Slik gjør jeg
Vask potetene godt. Skrell og del dem i mindre biter. Kokes til de er møre i usaltet vann. Ta vare på litt av skrellet og sprøstek det sammen med finhakket sjalottløk i litt olje på middels varme mens potetene koker. La det deretter tørke på litt tørkepapir slik at det blir ordentlig sprøtt.
Når potetene er ferdig, siler du fra vannet og moser dem grovt med melk og smør. Smak til med salt og pepper, og bland i det sprøstekte skrellet og sjalottløken rett før du serverer

Grønnsaksuppe med fine kyllingboller


 4 personer

500 g kyllingkjøttdeig
1 stk egg
1 stk hvitløkfedd
2 ss finklippet persille
1 ts basilikum
1 stk knivsodd chilipulver
0.8 ts salt
½ ts nykvernet pepper
1.6 l vann
3 stk terninger grønnsaksbuljong

Suppegrønnsaker:
gulrot, purre, sellerirot,
kålrot, potet evt. persille eller frisk timian

Slik gjør jeg
Bland alle ingrediensene i en hurtigmikser.
Kok opp vann og buljong og tilsett oppdelte grønnsaker (tilpass grønnsaker etter mengde væske). Kok grønnsakene knapt møre. Trekk kjelen til side.
Form kyllingkjøttdeigen til små boller og slipp dem opp i suppen etter hvert. Sett kjelen tilbake på platen og la bollene trekke 5-10 minutter til de er gjennomkokte. Dryss over litt hakket grønt før servering.
Server godt brød til.

Kyllingsuppe


4 personer

1 stk fersk kylling
2 stk terninger hønsebuljong
1 ½ l vann
2 stk løk
2 stk stilker dill og persille
1 ss salt
2 stk gulrøtter
3 stk stilker selleri
1 stk persillerot
1 ss pepper

Slik gjør jeg
Del kyllingen i to, og skjær grønnsaker og løk i terninger. Kok opp vann i en kjele og tilsett kyllinghalvdelene. Skum vekk eventuelt grums som koker opp. Tilsett buljong, løk og noen stilker dill eller persille. Kok kyllingen i 1/2- 3/4 time til den er mør. Tilsett resten av ingrediensene. Kok til grønnsakene er møre. Smak eventuelt til suppen med pepper. Serveres med brød