lørdag 6. november 2021
Hjemmelaget pannemix
200g Pommes frites
4 ss Grønne erter
3 ss Mais
1 stk Gul løk
5 skiver Rød paprika
Pommes frites krydder
Smør evt olje til steking
Slik gjør jeg det
Denne middagsretten er enkel å lage. Løk, paprika skjæres i små biter. Alt sammen varmes opp i stekepannen til det er ferdig..
Jeg brukte mitt eget pommes frites krydder men bruk krydder etter ditt eget ønske.
Persimmonhavregrynkaker
En flott høstkjeks, men kan virkelig nytes når som helst på året hvis det er en tilførsel av persimmonmasse i fryseren! 24 stk
¾ kopper havregryn
1 ½ kopper siktet universalmel
½ kopp bakebiter med engelsk toffee-smak
1 ts natron
1 ts salt
¼ ts malt muskatnøtt
½ ts malt kanel
¼ teskje malt nellik
1 kopp brunt sukker
¾ kopp smør
1 egg
1 kopp persimmonpuré
1 ts vanilje
Slik gjør jeg
Forvarm ovnen til 175 C. Kle stekeplater med bakepapir. Visp havre, mel, fløtekaramell, natron, salt, muskatnøtt, kanel og nellik sammen i en bolle. Pisk brunt sukker og smør sammen i en bolle med en elektrisk mikser til det er kremaktig, 2 minutter. Pisk inn egg. Pisk persimmonpuré og vanilje inn i smørblandingen. Bland melblandingen inn i persimmonblandingen til deigen akkurat er fuktet og ingen striper av mel eller havre er igjen. Slipp skjeer med deig 1 1/2 tommer fra hverandre på usmurte bakepapir. Stek informasjonskapsler i den forvarmede ovnen til de er litt brune på kantene, 8 til 12 minutter. Avkjøl på bakepapir i 10 minutter før du overfører til rist for å avkjøle helt.