søndag 27. november 2016
Kald rømmesaus med sopp
700 g forvellet sopp
1 løk
1 syrlig eple
4 dl rømme
salt
sukker
eddik
pepper
sennep
dill
rotselleri
Den forvellede soppen, løken og eplet finhakkes og blandes i rømmen. Smak til med salt, sukker, eddik, pepper, sennep, dill og revet rotselleri.
Serveres til kalde forretter med kokte poteter.
Kald urtesaus
1 beger
lettrømme
1 lite beger naturell yoghurt
2 ss hakket kruspersille, gressløk, kjørvel og dill
1 båt hvitløk
noen skiver blåmuggost
Bland rømme og yoghurt og ha i finhakkede urter og presset hvitløk. Legg noen skiver blåmuggost på toppen. Fin til kylling.
1 lite beger naturell yoghurt
2 ss hakket kruspersille, gressløk, kjørvel og dill
1 båt hvitløk
noen skiver blåmuggost
Bland rømme og yoghurt og ha i finhakkede urter og presset hvitløk. Legg noen skiver blåmuggost på toppen. Fin til kylling.
Paprikasaus
1 løk, i ringer
1 grønn paprika, i strimler
1 rød eller gul paprika, i strimler
1-2 ss margarin
1-2 tomater, hakket
1 dl kjøttkraft
salt
pepper
3-4 ss seterrømme
Surr løk og paprika myke i margarin i en stekepanne på ganske svak varme. Tilsett hakkede tomater og kraft. Smak til med salt og pepper. Rør inn rømme like før servering. Rømmen kan byttes ut med 2 ss smørost eller kremost.
1 grønn paprika, i strimler
1 rød eller gul paprika, i strimler
1-2 ss margarin
1-2 tomater, hakket
1 dl kjøttkraft
salt
pepper
3-4 ss seterrømme
Surr løk og paprika myke i margarin i en stekepanne på ganske svak varme. Tilsett hakkede tomater og kraft. Smak til med salt og pepper. Rør inn rømme like før servering. Rømmen kan byttes ut med 2 ss smørost eller kremost.
Abonner på:
Innlegg (Atom)